Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ben 10 Alien Force

Öt évvel az eredeti sorozat után a 15 éves Ben Tennyson visszatért a mindennapi életbe. A kalandjai véget értek, az Omnitrix levette és egy fiatal fiúból egy magabiztos tinédzserré nőtte ki magát. Azonban Max nagyapa rejtélyes eltűnése miatt kénytelen újra használatba venni az Omnitrixt, valamint Gwen és Kevin Levin arra kényszerítik, hogy keresse meg őt. Eközben pedig segítenie kell a Szerelőknek visszaverni az új ellenség a Csúcsvér visszaverésében is.

Miután legyőzik a Csúcsvért Ben, Gwen és Kevin folytatja a kalandozásait és különböző idegen fenyegetésekkel száll szembe. Ezek közé tartozik Ben néhány korábbi ellensége is, köztük Vilgax, Dr. Animo, Szellem, Vulkanus, Charmcaster és Hex.

Epizódok [szerkesztés]

Első Évad

1. Ben10 Visszatér Első Rész

2. Ben10 Visszatér Második Rész

3. Mindenki az Időjárásról Beszél

4. Kevin Nagy Pontszáma

5. Minden Ragyog

6. Max Kiszabadult

7. Mólónyomás

8. a kicsi Lányok Miből Készülnek?

9. A Kesztyű

10.Paradoxon

11.Lovaggá Ütve

12.A Szerelő Tanoncok

13.X=BEN+2

Második Évad

1. Sötétcsillag Felemelkedése

2. Alone Together

3. Jó Ben,Roszz Ben

4. Mentsd Meg az Utolsó Táncot

5. undercover

6. Kisállat Projekt

7. Büntetésben

8. D Űr

9. Belső Ember

10.Madrat Tollával

11.Felkutatva

12.Világok Harca 1. Rész

13.Világok Harca 2. Rész

Harmadik Évad

1. Vilgax Bosszúja 1. Rész

2. Vilgax Bosszúja 2. Rész

3. Pokoli Tűz

4. Bolondok Aranya

5. Egyszerű

6. Vreedle,Vreedle(Vreedle Fivérek)

7. Félkézzel

8. Ha Más Nem Maradt

9. Bűbájosztó Stilusában

10.Szellemváros

11.Trade -Off

12.Játékdoboz

13.Frász Irányit

14.Primus(az omnitrix titka)

15.Időutazás

16.Kromakő Titka

17.Fent és Lent

18.Vérbosszú

19.Végső Harc 1. Rész

20.Végső Harc 2. Rész

Szereplők [szerkesztés]

Hősök [szerkesztés]

Benjamin Tennyson
Ben tölti be a vezető szerepét miután Max eltűnik. Az Omnitrix újra lett konfigurálva, ezzel újabb idegenek érhetőek el számára. Az eltelt néhány év alatt Ben nagyon megváltozott.
Gwendolyn Tennyson
Gwen most már sokkal jobban is bánik az erejével, az energia manipulálására is képes amivel robbanásokat, pajzsokat képes létrehozni. Bár közel sem olyan heves vagy indulatos mint korábban, de még mindig Benre vigyáz.
Kevin Ethan Levin
Ben egyik ellensége volt. Csatlakozik Benhez és segít is neki. Képes elnyelni bármit amihez hozzáér. A harmadik évadban a végtagjait bármilyen szilárd tárggyá át bírja alakítani. Szerelmes Gwenbe, de ezt nem mondja meg neki. Régebbi nevén ismert: Kevin 11 Találkozhatunk még vele a Ben 10 Ultimate Aliens c. animációs sorozatban.
Maxwell Tennyson
Max a Szerelők félig-meddig visszavonult tagja. Akkor tűnt el amikor a Csúcsvér-összeesküvésben nyomozott. A Max Out című epizódban találkozik unokáival, de az epizód végén feloldozza magát, hogy megsemmisüljön a Csúcsvér gyár. A Voided című epizódban Ben és Max újra találkoznak a Null Voidban, és megígéri Bennek, hogy hamarosan visszatér. A War of the Worlds című epizódban tér vissza amikor segít Bennek elpusztítani a Csúcsvért.
Julie Yamamoto
Julie Ben szerelme. Szeret teniszezni és a „háziállatát”, Shipet sétáltatni.

Ellenségek [szerkesztés]

Csúcsvér
A Csúcsvér úgy gondolja, hogy az összes faj közül ők a legtisztábbak, és meg akarják tisztítani a világot az alacsonyabb szintű életformáktól. Később kiderül, hogy már majdnem kihaltak.
DNaliens
Az emberek és a földönkívüliek keveréke amik a Csúcsvért szolgálják. A DNAlienek fel tudják venni emberek alakját.[1]
Az Örök Lovagok
Egy olyan szervezet ami már a Középkortól titokban működött. A Forever Knights földönkívüli eszközöket árul.[1]
Vilgax
Vilgax a harmadik évfolyamban tér vissza egy új kinézettel (új páncéljai, fegyverei és képességei vannak). Veszít Bennel szemben a Vengeance of Vilgax című epizódban és száműzték a Földről, de bosszút esküdött. Vilgax a Ghost Town című epizódban tér vissza amikor Ben segítségét kéri, hogy legyőzzék a Szellemet aki átvette az irányítást Vilgaxia, Vilgax bolygója felett.

Omnitrix [szerkesztés]

Az eredeti sorozat és a Ben 10: Alien Force eseményei között Bennek sikerült levennie az Omnitrixt. Amikor Ben újra felveszi az Omnitrix átkonfigurálja magát, ezzel Ben új idegenekhez jut hozzá és már az idegenek holografikus képét jeleníti meg. Azonban Ben elvesztette a korábbi idegenjeit.[2]

Ben maga is megőrizte minden sérülését amit valamely idegen formájában szenvedett. Az Omnitrixt jóval stabilabban irányíthatta Ben, azonban egy idő után újra meghibásodik hasonlóan a korábbi sorozathoz.[3] Ben mos tmár a bármikor válthat az idegen formák között és bármikor visszatérhet emberi alakjába, azonban lemerülhet az Omnitrix energiája és amíg ez teljesen fel nem töltődött Ben nem tud átváltozni. Az új Omnitrix a genetikai sérüléseket is helyre tudja állítani. Erről Bent a korábban nem hallható Omnitrix hangja értesíti. Egy fordító programmal is fel van szerelve amivel Ben beszélgethet a különböző idegenekkel.

Azmuth elárulja, hogy az Omnitrix a galaxisban található összes faj DNS-ét tartalmazza, ami azt jelenti, hogy Ben 1 000 903 faj alakját veheti fel.[4] Ha létrehoznak egy másik Omnitrixt és ez közel kerül az elsőhöz akkor felrobbannak és ez az egész univerzum pusztulását jelentené.[5]

Ben 10: Alien Swarm [szerkesztés]

A Ben 10: Alien Swarm egy élőszereplős film amit a Cartoon Network Upfront 2008-on jelentettek be. A Ben 10: Race Against Time folytatása. Egy bemutató előzeteset mutattak 2008. október 3-án a Star Wars: The Clone Wars premierje alatt, és a teljes előzeteset a második évad bejező epizódja után mutatták 2009. március 27-én, egy másik előzetest amiben bemutatták az Óriásszauruszt (Humongousaur) a harmadik évad premierjén mutatták 2009. szeptember 11-én. A filmet 2009. november 25-ém sugározták. Ezt is Alex Winter rendezte, Ryan Kelley volt Ben, Nathan Keyes volt Kevin és Galadriel Stineman volt Gwen. Lee Majorsnak felajánlották, hogy újra ő legyen Max, de ezt visszautasította és Barry Corbin töltötte be a szerepét. A filmeben egy új szereplő is feltűnt, Elena, Ben gyermekkori barátja akit Alyssa Diaz alakít.[6] A filmeben szereplő idegenek: Nagyfagy (Big Chill), Óriásszaurusz (Humongousaur) és Nanomech.

Idegenek [szerkesztés]

Nagy Fagy: Egy lepkeszerű lény szárnyát magára tudja tekerni, tud fagyasztani a lehelletével és anyagtalanná is tud válni.

Visszhang Visszhang: Egy kis idegen testét kettéválasztó vonallal erős hangsugarakat tud kibocsájtani és tud osztódni.

Óriásszaurusz: Úgy néz, ki mint egy dinoszaurusz csak a feje nem, amikor akar még egyszer olyan nagyra nő meg.

Kromakő: Egyszemű és a hátából kristályok állnak ki, aminek egyébként semmi haszna, el tudja nyelni az energiát és azt szivárvány szinű lézerként kilövi.

X-lény: Vissza tudja forgatni az időt.Ő a legerősebb idegen az univerzumban, de ha Ben átváltozik,ledermed és zöld arcokkal beszélget.

Sugárrája: Úgy néz ki mint egy rája a víz alatt is úszik, és a felszínen repül a szeméből és a szájából sugarat lövell ki.

Észlény: Olyan, mint egy rák ki tudja nyitni a Koponyáját és látszik az agya ilyenkor villámot tud szórni,villámot az ollóiból is tud szórni.

Majompók: Az egész teste olyan, mint egy majomé,csak négy szeme van, négy keze, pókhálót lő a farkából.

Láplövő: A teste növényből van, képessége az, hogy szupererős, irányít minden fajta növényt és a kezéből tüzet lő.<stb...>

Hólyag: Hólyag teste instabil, de a kis UFO a feje fölött olyanná alakítja, amilyenné akarja, képessége az, hogy sérthetetlen, folyik és savat lő a kezéből.